Olen aina ollut koiraihminen, lähipiirin näkökulmasta varmaan rasittavuuteen asti. Kotona sain kasvaa koirien kanssa. Meillä oli saksanpaimenkoiria ja niiden pentuja kun itse vielä ryömin pitkin lattioita. Sakemannit onkin lähellä sydäntäni, ollut aina.

Saksanpaimenkoirien jälkeen meillä oli kodinvaihtajakoiria, sekarotuinen haastava tapaus, sekä berhandilainen joka vietti meillä eläkepäivät. Sen jälkeen tuli kultaisia noutajia, joilla oli myös parit pennut. Atte (Karvin Acteur) oli maailman ihanin ja kiltein, ja Mymmeli kodinvaihtajana loistava persoona.

Oma ensimmäinen koirani oli partacollie Kaapo (Tessalonikan Miracle Blues). Kaapo muutti meille Helsingin Malmille, ja oli kyllä opettavainen tapaus. Kaapo oli äärimmäisen hauska persoona, joka omasi vahvan paimennusvietin. Täältä voit lukea Kaaposta lisää. Kaapon kanssa harrastettiin temppujen opettelua arkitaitojen lisäksi, sekä koulutettiin paimennusviettiä hallintaan. Kävimme myös agilityn perusteissa itä-Suomeen takaisin muutettuamme.

Toinen oma koirani on Hymy (Kiantime’s gone with the wind). Hymyn kanssa on harrastettu perustottelevaisuutta sekä agilitya omaksi iloksi. En ole koskaan ollut kisaihminen, mutta omaksi ja Hymyn iloksi näitä touhuttiin. Lisäksi Hymy on ollut häiriökoirana omissa ohituskoulutuksissa. Hymy on toiminut myös työparinani neuropsykiatrisessa valmennuksessa lasten kanssa, sekä ryhmiä ohjatessa. Hymyllä todettiin talvella 2022 spondyloosi ja hän onkin nyt osa-aikaeläkkeellä, toteuttaen rauhallisia treenejä voinnin mukaan.

Hymyn jälkeen koiraksi tuli myös rottweiler Tauno (Bettenhett’s Ivo). Tauno oli hyvin suojeleva ja leimaantui minuun vahvasti. Taunon kanssa tehtiin arkitottelevaisuutta ja käytiin kokeilemassa agilitya mutta se ei Taunoa sytyttänyt koskaan. Taunon jälkeen meille muutti myös Taunon äiti, Alma (Bettenhett’s Fantta), jonka kanssa on tottisteltu ja lisäksi Alma on ollut myös häiriökoirana kursseilla ja yksityiskoulutuksissa. Vauvan tulon ja ympäristön vaihdoksen myötä Tauno asustaa tällä hetkellä mahtavassa kodissa keski-Suomessa tanskandoggi-nartun kaverina ja kertoilee kuulumisia ihanan säännöllisesti.